Cand vine vorba de piata imobiliarelor, desigur, “lumea” se imparte in doua tabere: tabara celor care sunt pro detinerea unei proprietati si cei care sunt pro chiriei.

 

Dezbaterea pe acest subiect poate merge la infinit. Argumentele pro fiecare tabara se pot gasi fara probleme si cele mai multe dintre ele sunt reale. Iata mai jos, insiruite doar o parte din argumentele ce pot fi aduse pentru fiecare tabara:

 

Argumente in favoarea cumpararii unei proprietati:

  • cand platesti rata lunara, stii ca platesti pentru ceva ce iti apartine. la finalul unei perioade, aceasta cheltuiala lunara dispare, deoarece propritatea ramane a ta
  • daca pretul caselor se va aprecia mai mult, iti vei amortiza atat investitia, dar vei scoate si un profit in eventualitatea in care vei vrea sa vinzi proprietatea
  • libertatea de a face modificari in apartament asa cum doresti
  • tu vei face regulile in casa ta, asadar nu te vei lovi de limitari de genul: animalele sunt interzise, nu poti avea musafiri oricand doresti etc.
  • daca te hotarasti sa te muti, poti pastra proprietatea si iti poate aduce venituri pasive din inchiriere, sau o poti vinde pur si simplu

 

Argumente in favoare inchirierii unei proprietati:

  • flexibilitatea de a te muta in functie de nevoie, mai aproape de nevoile de moment
  • nu platesti pentru mentinerea casei, reparatii si alte probleme ce pot aparea
  • investitiile in casa sunt deduse din chiria lunara
  • esti scutit de platile anuale (asigurare, taxe si impozite)

 

Totusi… Nicaieri nu-i ca acasa!

Sigur, dezavantaje sunt de fiecare parte. Cel mai probabil inchirierea unei proprietati este etapa din viata oricarei persoane, insa cu totii putem agrea ca vine acel moment in care ne dorim propriul camin, propria locuinta.

Nu se compara nimic cu siguranta data de casa proprie. Noi dam, astfel, dreptate expresiei: “Nicaieri nu-i ca acasa”.

 

Tu ce care parte esti? Poate ca in etapa prin care treci in momentul de fata ti se potriveste mai mult inchirierea unei proprietati, dar te gandesti totusi la achizitionarea propriei locuinte?

 

Noul proiect RPC Group, River Residence

 

Afla toate detaliile de care ai nevoie despre proiectul RPC Group, River Residence, unde te poti muta chiar din primavara anului 2019. Te vom ajuta sa alegi apartamentul potrivit pentru tine si te vom sustine pe tot parcursul achizitionarii lui.

 

Ne poti contacta la 0722 380 267  sau la contact@rpcgroup.ro si iti vom raspunde in cel mai scurt la toate intrebarile pe care le ai.